Hej! Snart är det påsk och det kommer frossas i godsaker och mat! 

Jag tänkte tipsa om världens bästa tårtbotten, den blir alltid bra! 

1 dl socker 
4 ägg 
1 dl mjöl 
1 dl potatismjöl 
1tsk bakpulver 

Börja med att lägga ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm, smöra kanterna något. 
Häll ägg och socker i en kastrull och värm till ca 40-45 grader så att socker kristallerna smälter. Glöm inte att röra så att det inte bränner! Ta bort från värmen och häll i en skål, vispa upp antingen i maskin eller hör hand till en fluffig skum. Sikta ner dem torra ingredienserna och vänd ner dem! 
Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, 35 minuter. 
För att könna om den är klar kan du prova med en potatissticka eller känna lite lätt på den och se ifall den stutsar tillbaka är det klar! 
LYCKA TILL! 

Mvh Jessica 

2 kommentarer

Anonym

11 Apr 2017 09:33

Hej.
Går det och göra dubbel sats på tårtbotten? Har en form som är lite större.

Svar: Hej! Absolut! Tänkt på att du har höga kanter på formen. Den lyfter sig nästa dubbelt så mycket i ugnen! Lycka till!
mersocker.blogg.se

Rebecca

11 Apr 2017 16:57

Vilken storlek på formen använder du till denna? :)

Svar: 24 cm! :)
mersocker.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej