Saffran använder jag verkligen för sällan, mest under juletider såklart. Saffran är så himla gott, både i bullar och mat. Har ni testar fisksoppa med saffran? 😋 mums! Men idag tänkte jag tipsa er om denna saffransfudgen som är sååååå gudomligt god och så mycket smak av saffran! 

(null)


 Recept:
250 gram grädde
270 gram socker
65 gram sirap 
150 gram vit choklad 
1 pkt saffran 

Koka upp alla ingredienser förutom chokladen, saffran och lite socker till 120°c . Under tiden som det kokar så mortla saffranen tillsammans med lite socker. Rör i chokladen och saffransockret i smeten när det kokat upp till 120°c. Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt svalna ett dygn i rumstempratur och skär upp i bitar. Låt dem torka till ett tag på ytan innan du packar ner dem! 

Ett litet tips som jag själv tycker är väldigt fint är att märka upp burkarna med "dymo". Denna använder jag mig av och är ifrån Clas Ohlson. 

(null)

Mvh Jessica