Det som är hemligheten i riktigt goda kolakakor är ingefära, helst färsk men skulle du inte ha det hemma funkar torkad också. 


Du behöver: 
100 gram smör, rumstempratur - jag brukar alltid ta fram mitt smör kvällen innan jag skall baka något med mjukt smör så det går enkelt att röra ihop allt. Det går bra med några timmar innan också, eller ställ det några sekunder i micron. 
80 gram socker 
42 gram ljus sirap - använd görna den ekologiska sirapen, mycket godare och mer smak! 
125 gram vetemjöl
5 gram vaniljsocker 
6 gram ingefära
2.5 gram bikarbonar  
 

Börja med att väga upp alla ingredienser. Blanda smör, sirap och socker tillsammans och vispa det fluffigt med elvisp. 
Blanda sedan ihop resten av ingredienserna mjöl, vaniljsocker, bikarbonad, ingefära och vänd ihop i smörblandningen med en slickepott. 
Dela degen i två och rulla långa korvar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

175 grader, varmluft 
13 minuter i mitten av ugnen. 

Låt dem svalna i några minuter innan du skär längderna på snedden, var nog med att dra isär dem från varann. Låt dem sedan svalna på plåten.





NJUT! 


Mvh Jessica 

Kommentera

Publiceras ej