Som lovat kommer receptet på dessa kex som vi bakade i bageriet idag, dem blev helt klart min favorit & kommer bakas här hemma ofta! Helt perfekt till en bricka med ost eller varför inte ge bort? 

Kex med rosmarin & parmesan 
Ugn: 200 grader
ca 10-15 min, tills dem fpr en fin gyllenbrun färg. 
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 100 g parmesanost
  • 1 tsk salt - vilket jag personligen tycker blev too much salt, eftersom kexen skall rullas i halvssalt & att parmesanosten är salt i sig. Men testa gäna vad du själv tycker!
  • ½ dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1krm bikarbonat
  • 2 msk rosmarin, torkad - 1 msk till degen, 1 msk till rullning 
  • Havsalt att rulla i
Gör sähär: 
  1. Riv parmesanosten
  2. Blanda sedan alla ingredienser, använd bara hälfen av rosmarinen i degen. 
  3. Arbeta ihop degen tills den är fast - funka bra med bara händerna, använd maskin om du vill. 
  4. Dela upp degen i två delar & forma till två rullar. 
  5. Rulla dem i havssalt & rosmarin.
  6. Plasta degen & lägg in i kylen minst 10 minuter. 
  7. Skär ca ½ cm tjocka kex & lägg på plåt. 
Tisp: Läs alltid igenom hela receptet innan du börjar, så du inte missar något steg eller något som skall göras dagen innan. 
 
 
 
 
Mvh Jessica
 

Kommentera

Publiceras ej