Som lovat kommer receptet på dessa kex som vi bakade i bageriet idag, dem blev helt klart min favorit & kommer bakas här hemma ofta! Helt perfekt till en bricka med ost eller varför inte ge bort?
Kex med rosmarin & parmesan
Kex med rosmarin & parmesan
Ugn: 200 grader
ca 10-15 min, tills dem fpr en fin gyllenbrun färg.
ca 10-15 min, tills dem fpr en fin gyllenbrun färg.
- 4 dl vetemjöl
- 150 g smör, rumsvarmt
- 100 g parmesanost
- 1 tsk salt - vilket jag personligen tycker blev too much salt, eftersom kexen skall rullas i halvssalt & att parmesanosten är salt i sig. Men testa gäna vad du själv tycker!
- ½ dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 1krm bikarbonat
- 2 msk rosmarin, torkad - 1 msk till degen, 1 msk till rullning
- Havsalt att rulla i
Gör sähär:
- Riv parmesanosten
- Blanda sedan alla ingredienser, använd bara hälfen av rosmarinen i degen.
- Arbeta ihop degen tills den är fast - funka bra med bara händerna, använd maskin om du vill.
- Dela upp degen i två delar & forma till två rullar.
- Rulla dem i havssalt & rosmarin.
- Plasta degen & lägg in i kylen minst 10 minuter.
- Skär ca ½ cm tjocka kex & lägg på plåt.
Tisp: Läs alltid igenom hela receptet innan du börjar, så du inte missar något steg eller något som skall göras dagen innan.
Mvh Jessica
Kommentera